MÓN VEGETAL

Volem viure la Natura, compartint el despertar i el capvespre del bosc, el seu respirar, els seus problemes, la seva deriva.

 

No volem convertir el bosc en una simple activitat, sinó en una experiència de la qual tots dos surtin beneficiats.

 

Cuidant el bosc cuidem a tot el planeta, i Biotop Natura vol que ens activem perquè junts ho protegim.  

 

“Si els humans cuiden dels arbres, els arbres cuidaran de nosaltres” (Selvans)

 

Tenim un planeta amb un patrimoni natural molt ric,amb un gran valor intrínsec que està molt per sobre del seu valor material o econòmic.

 

Des de Biotop Natura volem fer conèixer aquests valors intangibles de la natura perquè aprenguem a valorar la natura pel que és i no pel que ens fan veure o creure que és, i d’aquesta forma intentar veure-la com part de nosaltres i no com un producte d’utilització.

 

 

CAMPANYES:

 

Campanya per defensar els drets de les plantes:

 

 

Foto del Pez melon de Salai Aleman

Aquesta campanya vol mostrar els arbres com a éssers vius i sensibles que son. Pretén mostrar una nova cara del món vegetal lluny de la visió utilitalista. Vol que ens apropem a les plantes i als arbres, com a símbol bandera d’aquestes,  per elevar el seu estatus dins la nostra societat arribant a donar-lis els drets que tot ésser viu necessita i es mereix.

Creiem que el factor de proximitat és fonamental i és per això que volem començar pels drets dels arbres urbans, ja que son els més desfavorits i els que tenim mes a prop.  Si no som capaços de entendre, protegir i cuidar als nostres arbres de carrer com podem arribar a protegir i cuidar els boscos tropicals?  Si no som capaços de cuidar als nostres germans, com podem arribar a empatitzar amb el món?

Comencem doncs per lo petit i proper i despres la onada s’anirà expandint.

Francis Hallé, gran botanista francés de la nostra actualitat, ha dedicat la seva vida a les plantes i s’ha convertit en un referent en la lluita i conservació del món vegetal.

Ens unirem a la seva causa i portarem a casa nostra la seva lluita i la seva feina, i la adaptarem a la situació i necessitats dels nostres arbres.

Us animem a llegir un llibre seu:

  • Du bon usage des arbres, Actes Sud, 2011

Treballarem un document que parlarà sobre la situació precària dels arbres urbans i farem una carta sobre els seus drets i enviarem una carta al màxim d’ajuntaments possibles informant sobre la necessitat d’un canvi en la gestió urbanística del arbrat viari.

També volem proposar un canvi en la legislació  actual perquè les plantes puguin adquirir un nou estatus legal i puguin així tenir un recolzament i protecció legal.